Privredno i bankarsko pravo

Pružamo podršku od samog početka vašeg poslovanja tako što pomažemo pri osnivanju vaše kompanije i otvaranju vašeg bankovnog računa. Tu smo za vas na vašem poslovnom putu, osiguravamo da vaše poslovanje bude u skladu sa crnogorskim propisima. Možemo da izradimo vaše komercijalne ugovore, ugovore o zajmu, pomognemo u pregovorima, podržimo vaše prekogranične i nacionalne transakcije. Nudimo podršku kompanijama kojima prijeti stečaj ili likvidacija.

    Svojinsko pravo

    Pružamo podršku u izradi i zaključivanju ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, ugovora o zakupu i drugih, i brinemo da isti budu u skladu sa relevantnim propisima. Pomažemo klijentima u poštovanju zakona u oblasti nepokretnosti, propisima o korišćenju zemljišta i prijavama za dozvole.

      Radno i imigraciono pravo

      Pružamo podršku u izradi i pregledu ugovora o radu, kreiramo obrasce za sve odluke iz oblasti rada i interne akte poslodavaca i osiguravamo da su njihovi uslovi i odredbe usklađeni sa propisima. Pomažemo pri davanju otkaza, prestanku radnog odnosa, masovnim i jednostavnim postupcima tehnološkog viška, pribavljanju dozvola za privremeni boravak i rad, dozvola za spajanje porodice, dozvola za privremeni boravak po osnovu vlasništva na nepokretnosti i svih drugih vrsta dozvola za privremeni boravak.

        Rješavanje sporova i ADR

        Smatramo da je sudski spor poslednje pravno sredstvo u rješavanju spora zbog skupih i dugotrajnih postupaka. Međutim, naš tim čine advokati sa širokim iskustvom u zastupanju u sudskim sporovima. Pomažemo našim klijentima da postignu poravnanje kroz direktne razgovore sa suprotnom stranom, dok nam je cilj rešavanje sukoba i sporova van tradicionalnih parnica. Posvećeni smo pronalaženju rješenja u postupcima medijacije. U našem timu su advokati sa neposrednim iskustvom u radu kao licencirani i akreditovani medijatori, koji rješavaju masovne i individualne sporove.      

        Igre na sreću

        Nudimo pravne usluge vezane za igre na sreću, uključujući pomoć pri licenciranju, izradi internih propisa, a pružamo i stalnu podršku u ovoj specifičnoj oblasti. Naša stručnost pokriva širok spektar aspekata, uključujući licenciranje i dozvole za kazina, slot klubove i platforme za onlajn kockanje. Takođe pružamo smjernice o odgovornim praksama kockanja i mjerama usklađenosti.      

          Korporativno krivično pravo

          Naš iskusni pravni tim specijalizovan je za korporativno krivično pravo. Branimo vaše poslovne interese i interese vašeg menadžmenta u situacijama kao što su inspekcije, prekršajni postupci i krivična djela. Mi se bavimo istraživanjem propisa u odbrani Vaših prava, omogućavajući vam da se usredsredite na obavljanje svoje poslovne djelatnosti.

          OBLASTI

          Kontaktirajte nas!

          Jelena Brajković

          Radmila Đurišić

          +382 67 579 706

          Broj telefona

          +382 67 725 231

          Imejl adresa

          radmila.djurisic@bdlegal.me